فروشگاه اینترنتی صدابرداران

صدابرداران، فروشگاه اینترنتی تجهیزات تخصصی استودیو موسیقی، سینمایی و تجهیزات آکوستیک

فروشگاه اینترنتی صدابرداران

صدابرداران، فروشگاه اینترنتی تجهیزات تخصصی استودیو موسیقی، سینمایی و تجهیزات آکوستیک

صدابرداران، فروشگاه اینترنتی تجهیزات تخصصی استودیو موسیقی، سینمایی و تجهیزات آکوستیک

پیوندها

۱۵ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

قسمت ششم

     حالا که با مقدمات آشنا شدید وقت آن است که متوجه شوید این مراحل در کنار هم چگونه کار می کنند. مثلا ً جریان سیگنال در قسمت های مختلف را درک کنید. (جریان سیگنال به طور خلاصه یعنی بررسی مسیر عبور سیگنال در دستگاه های مختلف سیستم استودیو از ابتدا تا انتها)

      بعد از آن نوبت به کابل های یک استودیو می رسد. وقتی تکه های مختلف سیستم را شناختید باید آنها را به همدیگر متصل کنید و این کار  با کابل ها انجام می گردد.

      کابل ها دو دسته کلی آنالوگ و دیجیتال هستند اما تفاوت این دو سری کابل در چیست؟

      به طور خلاصه : کابل های آنالوگ اطلاعات را تبدیل به جریان الکتریسیته کرده و منتقل می کنند و کابل های دیجیتال اطلاعات را تبدیل به کدهای باینری (صفر و یک) کرده و منتقل می کنند.

      ابتدا آنالوگ را بررسی کنیم:

در کل دو دسته کابل آنالوگ وجود دارد:

بالانس

غیر بالانس

     از این دو نوع برای انتقال سه مدل سیگنال استفاده می شود لول سیگنال میکروفن٬ لول سیگنال لاین با کابل بالانس و لول سیگنال آلات موسیقی با کابل غیر بالانس منتقل می شوند.

      لول لاین پهنای سیگنال استاندارد است و سیگنال ابزار آلات موسیقی به وسیله دایرکت باکس و سیگنال میکروفن به وسیله پری آمپ به این مدل از سیگنال تبدیل می گردد.

اما سوال بعدی که به وجود می آید این است:

تفاوت بین بالانس و غیر بالانس چیست؟

      تفاوت اصلی آن است که کابل های بالانس از نویز مصون هستند (نویز رادیویی ، نویز دستگاه ها و آلات موسیقی و …) کابل های بالانس سه سیم داخلی دارند: سیگنال مثبت، سیگنال منفی و گراند (زمین ، ارس) و کابل های غیر بالانس دو سیم دارند مثبت و منفی. وجود سومین سیم (گراند) است که باعث می شود امکان از بین بردن نویز را به کابل می دهد.

اتصالات آنالوگ (فیش یا جک):

XLR  نر

XLR مادگی

Xlr-connectors  راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی۶ Xlr connectors

TRS برای خروجی و ورودی های مختلف

trs  راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی۶ trs

      هر کدام از این سه اتصال، سه نقطه تماس مختلف دارند که سیگنال مثبت، منفی و گراند را عبور می دهد. XLR  نر سه میخ دارد، XLRمادگی سه سوراخ و فقط سه سطح دارد (مشهور به تیپ، رینگ و اسلیو میباشد که تیپ برای سیگنال مثبت ٬ رینگ برای منفی و اسلیو برای گراند است)

      کابل های غیر بالانس آنالوگ فقط یک دسته اتصال دارند که به TS  مشهورند و فرق آنها باTRS ها در این است که فقط دو سطح دارند و سومین سطح که مربوط به سیگنال منفی است را دارا نیستند. (تیپ برای مثبت و اسلیو برای گراند)

چگونه کابل های بالانس جلوی  انتقال نویز را میگیرند؟

      سیمهای مثبت و منفی نسخه یکسانی از سیگنال را با جهت مخالف منتقل می کنند و هر کدام موج نویزی را دارا هستند در سر دیگر سیم وقتی آنها دوباره با همدیگر مخلوط می گردند سیگنال منفی جهت خود را برعکس می کند تا با سیگنال مثبت هم جهت شده و بتواند با آن همراه گردد پس نویز آن هم جهت خود را عوض می کند (بر عکس می شود) و در جمع شدن با نویز سیگنال مثبت آنرا خنثی کرده (حاصل جمع نویز ها صفر می شود ) و باعث از بین رفتن نویز می گردد. بدین طریق کیفیت صوتی بالا می رود .

       اما اگر کابل های غیر بالانس نویز دارند چرا از آنها استفاده می شود؟ باید گفت خیلی از آلات موسیقی (مثل گیتار الکتریک) را به علت طراحی شان نمی توان با کابل بالانس به سیستم ها متصل کرد. برای این مشکل باید ابتدا با کابل غیر بالانس سیگنال را از گیتار الکتریک گرفته به قطعه ای به نام دایرکت باکس آورد و بعد از دایرکت باکس سیگنال بالانس شده را با کابل بالانس به میکسر(کارت صدا) تان ببرید.

       دایرکت باکس اکثرا ً برای تغییر سیگنال غیر بالانس گیتار الکتریک به سیگنال بالانس مناسب میکروفن استفاده می شود.

مونو بالانس و استریوی غیر بالانس:

     خیلی ها می پرسند چرا اتصالTRS در هدفون ها  و کابل های بالانس یکی هستند وقتی که هدفون استریو است و کابل های بالانس مونو هستند.

     پاسخ این است که کابل هدفون های استروی غیر بالانس هستند و بر خلاف کابل های مونوی بالانس که سه سطح TRSمخصوص سیگنال مثبت، منفی و گراند است.

     در هدفون ها این سه سطح برای کانال چپ ،کانال راست و گراند استفاده می شوند. (سطح تیپ TRSبرای چپ، رینگ برای راست و اسلیو برای گراند)

     حالا که کابل های آنالوگ را بررسی کردیم٬ نوبت به کابل های دیجیتال می رسد که در قسمت هفتم به آنها میپردازیم…

امید است که از این قسمت استفاده کافی را برده باشید.در قسمت های بعدی با صدابرداران همراه باشید…

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت سوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت چهارم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت پنجم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت ششم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هفتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هشتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت نهم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دهم

منبع : ehomerecordingstudio.com

ترجمه : میثم موخر

گردآوری : صدابرداران


  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰

قسمت پنجم

سه پلاگین اصلی میکس:

     از بین ده ها پلاگین مورد استفاده، سه ابزار هسته ای هستند که تقریبا ً در هر قطعه ای استفاده می شوند .

اکولایزاسیون

کامپرشن (فشرده سازی)

ریورب( واخنش)

      با همین پلاگین ها می توانید صدا و لحن هر سازی را شکل بدهید تا همه صداها در کنار هم یک میکس متوازن را تشکیل دهند.

 اکولایزاسیون:

      وقتی به یک قطعه گوش می دهید متوجه می شوید که صدای تمام سازها مشخص است، روش به دست آمدن این نتیجه اکولایز کردن(EQ) است. به طور طبیعی وقتی دو ساز قدرتمند در یک طیف فرکانسی نزدیک به هم قرار دارند برای شنیده شدن رقابت کرده و صدای هم را می پوشانند. در هر لحظه آنکه بلندتر است شنیده شده و دیگری در میکس صداها پوشانده می شود.

      با اکولایز برای هر صدایی یک جایگاه مشخص در طیف فرکانس ها به وجود می آورید و بدین ترتیب جلوی پوشانده شدن صدای سازها را می گیرید و هیچ سازی را در میکس از دست نمی دهید. چرا که هر سازی محدوده فرکانسی مختص به خود را برای شنیده شدن در اختیار دارد.

کامپرشن :

      محدوده دینامیکی صدای هر ساز باعث می شود بعضی نت ها بلندتر و بعضی نت ها نرم تر شنیده شوند. اگرچه برای بعضی سازها این موضوع دلنشین است اما برای خیلی از سبک ها (مثل پاپ و راک) این قضیه مناسب نیست. دراین سبک ها محدوده دینامیکی بسیار باریک تر است. با کامپرشن (فشرده سازی) این نوسان بین نت ها را کاهش داده و باعث شنیده شدن صدای همه نت ها می شوید. مزیت جانبی مناسبی که از کامپرشن به دست می آید این است که صداهای میکس شده بلندتر شنیده می شوند چرا که میانگین لول سیگنال را افزایش می دهد.

ریورب:

      در زمانهای قدیم تنها ریوربی که می توانستید به قطعه خود اضافه کنید صدای آمبیانس اتاق ضبطتان بود که چندان مفید نبود چرا که اتاق ضبط های قدیمی آکوستیک مناسبی نشده بودند و صداهای مزاحم زیادی وارد قطعه می شد. اما حالا و در استودیوی خانگی خودتان وقتی با تجهیزات آکوستیک سازی اتاق ضبط خود را از صداهای مزاحم در امان نگه داشته اید می توانید با نرم افزار ریورب دیجیتال، آمبیانس هر محیطی را که می خواهید به طور مصنوعی به صدایتان اضافه کرده و نتیجه ای واقعی به دست آورید گویی در آن مکان ضبط خود را انجام داده اید. از محیطی کلیسایی گرفته تا غاری زیرزمینی.

همانند اکولایز و فشرده سازی، ریورب راهی موثر برای بخشیدن احساس یکپارچگی به میکس است.

حالا که نرم افزارهای اصلی را معرفی کردیم نوبت به پلاگین های افکت می رسد-

ابتدا  تاخیر:

      اصطلاح متداول آن اکو است. اکو راهی بسیار مناسب برای پر کردن فضاهای خالی یک میکس است. با استفاده از تکرارهای محو شونده صدای اصلی، توجه شنونده جلب می شود. اکو با ریورب تفاوت های زیادی دارد مثلا اکو به طور مشخص شنیده می شود در حالی که ریورب صرفا ً درک می گردد. یکی از مهمترین استفاده ها از اکو در موزیک های سبک رگه است که باید با مهارت و دقت استفاده شود.

مدولاسیون:

      دسته گسترده ای از پلاگین ها را شامل می گردد و می توان گفت این پلاگین ها بر نوسانات صداها تغییر اعمال می کند. مدولاسیون ( در لغت تلفیق یا سوار سازی معنا می دهد ) را میتوان به طور خلاصه جلو و عقب بردن در زمان نامید. دسته های اصلی مدولاسیون اینها هستند:

مرحله سازی (phasing/flanging ) : تغییر تراز فازها در بازه زمانی

تحریر (لرزش : tremolo) : بالا و پایین بردن صدا (ولوم) در بازه زمانی

ویبراتو: تغییر دادن پیچ (تیون) در بازه زمانی

اتوپن: تغییر دادن مکان استریو ها در بازه زمانی

      در حالیکه این چند مدل با هم متفاوت هستند اما خصوصیت مشترکی که به هم وصلشان می کند توان بخشیدن تحرک، شادابی و پیچیدگی به موسیقی است. کاری که باعث می گردد قطعه شما از یکنواخت و کسل کننده بودن فاصله بگیرد.

تصور استریویی بخشیدن (Stereo Imaging):

سابقا ً تنها راه عمق استریویی بخشیدن به یک قطعه این بود که آن را به صورت استریویی ضبط کنید اما با گذشت زمان متخصصین به وسیله تاکتیک های اکو و اکولایز های خاص بعد استریویی به قطعه ها بخشیدند. اما این کار هم سخت و مستر کردن آن دشواراست و علاوه بر آن تاثیر ضبط استریویی را هم ندارد. این روزها پلاگین هایی در دسترس هستند که می توانند به سادگی بعد استریویی ساختگی به قطعه شما ببخشند (بدون مشخص شدن ساختگی بودن) و نتیجه ای عالی داشته باشند. یکی از نمونه های معروف Izotope Ozone است که بعد چند بانده استریویی به قطعه تان می بخشد به طوریکه صداهای فرکانس بالاتر در ابعاد بیشتری پخش گردند و فرکانس های پایین تر در ابعاد کوچکتری و با این روش هر صدایی به بهترین وجه ممکن شنیده شود. این پلاگین می تواند برای صدای هر سازی به کار رود اما بیشتر در مرحله مستر کردن استفاده می شود تا صدای کل میکس را تا جای ممکن گسترده گرداند.

حالا که این مراحل را معرفی کردیم پیشنهاد میکنیم بعد از تسلط بر پلاگین های رایگان موجود در DAW نسبت به تهیه پلاگین های بعدی اقدام کنید. میتوانید آنها را جداگانه بگیرید و یا در یک بسته نرم افزاری همه یا منتخبی از آنها را تهیه کنید. که پیشنهاد میکنیم از روش دوم استفاده کنید چون در وقت و هزینه خود صرفه جویی کرده اید و علاوه بر آن با پلاگین هایی آشنا می شوید که ممکن است خودتان در تهیه جداگانه پلاگین ها به آنها بر نخورید.

برای سفارش پلاگین های اصلی میکس با صدابرداران تماس بگیرید.

امید است که از این قسمت استفاده کافی را برده باشید.در قسمت های بعدی با صدابرداران همراه باشید…

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت سوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت چهارم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت پنجم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت ششم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هفتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هشتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت نهم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دهم

منبع : ehomerecordingstudio.com

ترجمه : میثم موخر

گردآوری : صدابرداران

  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰

قسمت چهارم

این روزها نرم افزار بخش جدا نشدنی هر استودیویی است چه حرفه ای و چه خانگی .

     در استودیوهای خانگی نرم افزارها به شما این اجازه را می دهند که هزینه تولید موسیقی خود را به پائین ترین حد ممکن برسانید.

     هرچه میگذرد کامپیوترها خود را توانمند تر کرده و جای پایشان را محکم تر میکنند پس باید بر نرم افزارها تسلط یافت. چرا که با نرم افزارهای گوناگون ساخت موزیک با کامپیوتر بسیار تخصصی شده و برای مهارت یافتن در آن باید تلاش کرد. امکانات اصلی نرم افزارها را با هم مرور می کنیم:

راهنمای اولیه تازه کاران برای ساخت موزیک به وسیله نرم افزار:

DAW:

     در ابتدا باید پایه همه نرم افزارها را بشناسید: نرم افزار DAW که مخفف Digital Audio Workstation  است. این نرم افزار پایه ای است که شما ضبط ، ویرایش ،تنظیم و میکس قطعه موسیقی تان را به وسیله نرم افزارهای دیگر بر روی آن انجام می دهید.

پلاگین ها :

      از هر مدل DAW  که استفاده کنید چندین دسته نرم افزار یکپارچه دیگر را نیاز دارید تا به اهدافتان برسید .این نرم افزارها را پلاگین می نامند. پلاگین ها برای انجام تغییرات خاص در یک آهنگ به کار گرفته می شوند. پلاگین ها زمان تولید یک اثر را کاهش داده و امکانات زیادی را در اختیار کاربر قرار می دهند. چند دسته اصلی از پلاگین ها وجود دارد:

ابتدا سازهای مجازی :

    بسیاری از افراد توانایی خرید چندین ساز را ندارند و باید راه مطمئنی یافت که بتواند صدای مشابه ای درزمان های مختلف دراختیار کاربران بگذارد. راه مناسب استفاده از سازهای مجازی است (در ایران این نرم افزارها به VST مشهورند) این نرم افزارها اگرچه در ساختن صدای بعضی سازها کمبود دارند (مثل صدای گیتار) اما در عوض صدای بعضی سازها را بسیار عالی عرضه می کنند (همچون صدای پیانو و درام).

نکته خوشحال کننده هم این است که اگر توانایی نوازندگی کاربر چندان بالا نباشد نرم افزار به او کمک های زیادی می کند مثلا ً با امکان ویرایش های دقیق ضعف های او را می پوشاند و همانند نوعی تقلب نتیجه را بهتر می کند.

دسته بعدی  نرم افزارهای ویرایش:

این روزها خیلی ها از این انتقاد می کنند که موزیک ها بسیار دست کاری شده اند و این به دلیل آن است که نرم افزارهای ویرایش بسیار پیشرفت کرده اند. به هرحال چه بخواهید چه نه، نرم افزارهای ویرایش آمده اند که بمانند و اگر مسئولانه از آنها استفاده کنید سلاح بسیار مفیدی برای استفاده شما خواهند بود.

دو نرم افزار ویرایشی که به شما معرفی می کنیم:

ویرایش زمینه ای (Pitch Editing):

      اکثر ما آن را با نمونه مشهورش می شناسیم: اتو تیون( Auto-Tune ) که احتمالا ً معروفترین و زبانزد ترین نرم افزار همه دوره ها بوده و هست. اتو تیون به شما این امکان را می دهد که صدای خواننده ای که فالش می خواند را با دقت بالایی اصلاح کنید، اگرچه بسیاری با آن مخالفت می کنند اما این انتخاب شماست که از آن استفاده کنید یا نه٬ به هر حال این حقیقت را نمی توان کتمان کرد که بسیاری از ترانه های مشهور با اتو تیون اصلاح گردیده اند.

ویرایش زمانی :

      این نرم افزار اکثرا ً بر روی خود DAW  ها وجود دارند. ساده ترین کاری که این نرم افزار انجام میدهد این است که به وسیله آن می توانید نت های مشخصی از یک قطعه را که مشکل زمانبندی دارند حذف کنید و از جای دیگری آنها را جایگزین نمایید. این روش که برای صدای سازهای زدنی( سازی مثل درام ) مفید است به درد سازهایی که صدای مداومی دارند نمی خورد (مثل گیتار الکتریک) برای این سازها روش جایگزین جدید بسیار بهتر کار می کند: روش کشیدن زمان (Stretching Time) با برنامه نویسی های پیشرفته این روزها شما می توانید بخشی از صدا را فشرده یا کشیده کنید بدون آنکه به تیون آسیبی وارد شود.

روش معروف دیگر در این زمینه که اکثرا توسط فعالان موزیک الکترونیک استفاده می شود (هماهنگی بیت – Beat Matching ) است. این روش به شما امکان استفاده از ضرباهنگ (تمپو) یک آهنگ برای یک قطعه جدید را می دهد و با استفاده از آن شما می توانید ترکیبات مختلف خلاقانه ای از تمپوها را به وجود بیاورید.

امید است که از این قسمت استفاده کافی را برده باشید.در قسمت های بعدی با صدابرداران همراه باشید…

منبع : ehomerecordingstudio.com

ترجمه : میثم موخر

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت سوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت چهارم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت پنجم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت ششم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هفتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هشتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت نهم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دهم

گردآوری : صدابرداران


  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰

قسمت سوم

تجهیزات اضافی یک استودیو:

      علاوه بر تجهیزات اصلی (کامپیوتر ، هدفون ، میکروفن و …) که در قسمت های قبلی به آنها اشاره کردیم و از ملزومات اصلی و ابتدایی راه اندازی یک استودیوی خانگی هستند تجهیزات دیگری هم مورد نیاز هستند که در اینجا به آنها اشاره می کنیم.

  • پاپ فیلتر :

       قطعه ای توری شکل که بر روی میکروفن قرار می گیرد و ازعبور صداهای ناخواسته و زائد خواننده جلوگیری می کند . (هجا هایی مثل پ ، ب …) این قطعه اگر چه ضروری نیست اما بسیار مفید و کاربردی است و توصیه ما به تازه کاران این است که از آن صرف نظر نکنند .

پاپ فیلترهای پیشنهادی صدابرداران

پاپ فیلتر پارچه ای POP SHILD 5

پاپ فیلتر ۵ اینچ – برای جلوگیری از آسیب دیدگی میکروفن – کاهش شدت حمله اولیه کلمات

 

      اگر تا بدین جای کار جلو آمده اید (که باید به شما تبریک گفت) باید در ادامه مسیر به آکوستیک سازی استودیوی خود بپردازید. فرآیندی که در آن با ایزوله کردن اتاق ضبط و اتاق فرمان ، از ورود صداهای مزاحم جلوگیری کرده و به صدای ضبط شده کیفیت می بخشند. برای آکوستیک سازی  می توان از مخلوط چند روش اساسی استفاده کرد .

سه روش اصلی آکوستیک سازی استفاده از بیس ترپ، دی فیوزر و پنل های آکوستیکی است.

      شما باید از هر کدام به میزان نیازتان خریداری کرده و بعد با همدیگر به صورت هماهنگ برای آکوستیک سازی استفاده کنید. اما از آنجایی که این شیوه هزینه بالاتری خواهد داشت می توانید از بخشی از آنها استفاده کرده و تا حدی به هدف خود برسید .

     مهمترین محصول بیس ترپ ها هستند چرا که فرکانس های بیس را جذب می کنند و اجازه عبور به صداهای مزاحم بم را نمیدهند.

پنل آکوستیک ACSO جذب کننده دو کنج اتاق ( بیس ترپ)

      مورد بعدی آکوستیک پنل ها هستند که صداهای با فرکانس میانی را جذب می کنند و از آن مهم تر موجهای ایستا (پدیده ای مزاحم) را از بین می برند.

      مورد بعدی دی فیوزر ها هستند که  انرژی های صوتی پخش شده از اسپیکر مانیتورینگ ها را به صورت غیر منظم در محیط پخش میکند و باعث یکنواختی طول موجها میگردد. اگر قصد حرفه ای تر کار کردن را دارید می توانید از دی فیوزر استفاده کنید.

  • ۳- فیلتر های بازتابنده (Reflection Filters):

در پشت سر خواننده قرار می گیرد و باعث بهبود صدای ضبط شده او می گردد .

  • ۴- پدهای زیرین اسپیکر مانیتور

      با حالت اسفنج مانند فشرده ای که دارد جلوی لرزش اسپیکرهایتان را میگیرد و کیفیت صدای پخش شده را بالا می برد . (نویز حاصل از لرزش اسپیکر و برخورد آن با سطح زیرینش کیفیت صدا را پایین آورده و بر ارزیابی شما در هنگام میکس اثری مخرب می گذارد)

پد اسپیکر مانیتورینگ پیشنهاد صدابرداران

پد اسپیکر مانیتورینگ   VICOUSTIC SPEAKER FEET

     با این پایه ها می توانید اسپیکر مانیتورهایتان را درارتفاع دلخواه خود قرار دهید و فاصله و زاویه آنها با یکدیگر را هم به راحتی تنظیم کنید . نکته ای که اهمیت بالایی دارد چرا که جایگاه اسپیکر مانیتورهایتان بر صدای پخش شده و در نتیجه نتیجه تنظیم و میکس قطعه موسیقی تان اثر زیادی می گذارد .

SAMSON MS 200

BESPECO PN90FL

  • UPS منبع تغذیه برق بی وقفه

اگر بلای قطع برق در میانه انجام کار(و در نتیجه از دست رفتن تلاشهایتان) بر سرتان آمده باشد به فکر خرید این محصول مفید خواهید افتاد چرا که در هنگام قطع برق یا باتری به شما زمان زیادی برای ذخیره کردن پروژه هایتان می دهند.

  • پلاگین های نرم افزاری :

در جریان میکس کردن قطعاتتان به پلاگین های مختلفی نیاز دارید چرا که پلاگین های رایگانی که بر روی کارت صدایتان دارید اکثرا ناکافی و غیر مفید هستند. البته باید این را در نظر داشته باشید که اگر دانش و مهارت کافی نداشته باشید از پلاگین ها کاری بر نمی آید.

  • سازها و آلات موسیقی مجازی Virtual Instrument

خیلی از علاقه مندان افسوس نداشتن آلات متنوع موسیقی را می خورند چرا که در هنگام راه اندازی یک استودیوی خانگی اکثر پس انداز خود را صرف تجهیزات و وسایل آن می کنند و در نتیجه پولی برای خرید سازهای مختلف باقی نمی ماند. بدون داشتن سازهای مختلف نمی توان موسیقی جالبی ساخت اما خوشبختانه در این زمانه مدرن شما میتوانید با پرداخت مبلغ مناسبی به یک مجموعه از سازهای مختلف به صورت مجازی دسترسی داشته باشید و با این ابزار مجازی به شیوه ای بسیار عالی صداها و نواهای مورد نیاز خود از اکثر سازها را به دست بیاورید و استفاده کنید. برای بسیاری از تازه کاران این دو محصول را توصیه می کنیم. اول یک نرم افزار(vst) خوب درام نوازی و دوم یک نرم افزار (vst )خوب کیبورد نوازی. با همین دو محصول می توانید کارهای زیادی انجام دهید .

مشکل بسیار بزرگی که در کار کردن با یک نرم افزار سازهای مجازی برای کاربر وجود دارد آن است که نمی توان به راحتی با کیبورد و موس کامپیوتر با آن موسیقی ساخت. این گونه موسیقی ساختن بسیار وقت گیر بوده و حاصل آن خیلی بی روح خواهد بود. برای آنکه بتوانید از یک نرم افزار سازهای مجازی یک صدای واقعی به دست بیاورید باید یک ابزار خوب در اختیار داشته باشید. و اینجاست که میدی کنترلر خودش را معرفی می کند. درست است که میدی کنترلر صد در صد توان یک ساز را در اختیار شما قرار نمی دهد اما با کمک آن شما از نرم افزار مجازی خود بسیار بهتر استفاده کرده و بسیار راحت تر به ریتم و ملودی دلخواهتان خواهید رسید. در واقع میدی کنترلر یک سخت افزار بسیار عالی است که نرم افزارسازهای مجازی را با استفاده به راه انداخته و ساز مورد نظر خودتان را می نوازید .

M-AUDIO KEYSTATION 88 MK2

 باتوجه به ساختار کلاویه دو کاربره و برگشت های تقریبا سریع کلاویه امکان استفاده در سبک های مختلف برای این میدی کیبورد مقدور است. این میدی کیبورد یک محصول با کیف و با تناسب قیمتی مناسب می باشد و یکی از پر فروش ترین میدی کیبوردهاست.

NOVATION IMPULSE 49

میدی کنترلر Impulse 49 دارای ۴۹ کلید نیمه سنگین (semi-weighted) با aftertouch، کلیدهای کنترلی کامل و نرم افزار Automap 4 می باشد. همچنین Impulse دارای ۸ درام پد می باشد که برای نواختن آرپژ، درام بیت و پخش کلیپ در نرم افزار Ableton Live به کار می روند.

NOVATION LAUNCHKEY 49

شرکت پر آوازه Novation یک محصول حرفه ای به نام Launchkey 49 را به بازار موسیقی وارد کرد که بسیاری از کاربران را به سمت خود جذب کرد. این محصول حرفهای دارای ۴۹ کلید سبک کیبوردی با کیفیت ساخته شده از بهترین متریال ها است.  دارا بودن ۱۶ پد و کلید های چرخشی قابل برنامه ریزی از مشخصات این دستگاه است. همچنین این محصول دارای رابط IOS بوده که آنرا می توان مسقیم به Ipad متصل کرد.

  • اپلیکیشن کنترل از راه دور میکسر DAW remote

حالا که گوشی های هوشمند و تبلت ها روز به روز بیشتر محبوب می شوند می توان با اپلیکیشن های نصب شده بر آنها کارهای بسیاری انجام داد . برای موزیسین هایی که به تنهایی در استودیوی خانگی خود کار می کنند اپلیکیشن بسیار مفیدی وجود دارد که می توانند با استفاده از آن نرم افزارهای خود را از روی گوشی یا تبلت خود کنترل کنند و بسیاری از تنظیمات و مراحل ساخت موسیقی را به راحتی انجام دهند. امکان خوب دیگری که به شما می دهد ضبط صدای خواننده است.

  • Control Surface

میکس کردن با کیبورد و موس کامپیوتر کاری بسیار دشوار خواهد بود. برای راحتی می توانید از ابزاری به نام  کنترل سارفیس (کنترل کننده نرم افزار) استفاده کنید . اگرچه داشتن آن ضروری نیست اما بعد از یکبار کار کردن با آن دیگر نمی توانید رهایش کنید . برای مثال مرحله ی اتوماسیون در فرآیند میکس را می توانید با این وسیله بسیار راحت تر انجام دهید .

  • راک مونت استودیویی

سیستم ساده شما تنها می تواند ساخت تعداد محدودی از قطعات موسیقی را برایتان فراهم کند ولی با استفاده از راک مونت شما می توانید تعداد کانال های بسیار بیشتری در اختیار داشته و در نتیجه صدای سازهای یک باند را ضبط کنید (واقعی یا مجازی) زیبایی استفاده از راک مونت این است که شما می توانید با آن علاوه بر منظم کردن تجهیزات ، سیگنال خود را بسیار راحت تر مسیر بدهید (Routing )

  • Power Conditioner

با استفاده از این دستگاه به جای آنکه چندین کابل از پشت راک مونتتان بیرون بیاید یک کابل برق از آن خارج می شود و برق سسیتم های مختلف را تامین می کند. استفاده از آن سه مزیت عمده دارد : طول موج برق را یکنواخت می کنند . ولتاژ برق ورودی را یکنواخت نگه می دارند و نویز ورودی را کاهش می دهد . با این کاربه عمر و دوام تجهیزات شما افزوده می شود و کارایی آنها افزایش می یابد .

۱۳- پری آمپ میکروفن :

اگرچه اکثر میکسرها چند پری امپ داخلی دارند شما برای آنکه تعداد ورودی هایتان را افزایش دهید نیاز به یک پری آمپ اضافی دارید تا هم ورودی های سیستم خود را افزایش دهید و هم بر کیفیت صدای میکروفن خود بیفزایید . یکی از دلایلی که بسیاری از افراد از پری امپ میکروفن استفاده می کنند این است که می توانند یا آن یک کانال اختصاصی برای ضبط بی وقفه یک آهنگ در اختیار داشته باشند که برای استودیوهایی که به طور مرتب صدای آواز خواننده را ضبط می کنند بسیار مفید است .

وقتی چند نوازنده یا خواننده می خواهند حاصل کار خود یا کل مجموعه را گوش دهند  مشکل به وجود می آید چرا که میکسر فقط یک یا دو خروجی هدفون دارد . برای همین شما نیاز به یک پری آمپ هدفون دارید تا بتوانید چندین خروجی هدفون را در اختیار داشته باشید .در پری آمپ هدفون های حرفه ای تر خروجی های مختلف با هم تفاوت دارند و برای هر موزیسینی یک قطعه متفاوت پخش می گردد تا او بدون آنکه بر حاصل کار دیگران تاثیری بگذارد تغییرات مورد نظر خودش را بر کار خود اعمال کند . اما در موارد ساده تر همینکه شما چند هدفون با  کیفیت صدای پخش شده یکسانی را در اختیار داشته باشید کافی است .

ALCTRON H6

  • تقسیم کننده و تقویت کننده سیگنال هدفون
  • تقسیم کننده شش کانال هدفون با کنترلر سطح مستقل
  • چهار ورودی لاین استریو با فابلیت سوییچ برای هر کانال

 

      بسیاری از متخصصین برای آنکه متوجه شوند قطعه آنها در سیستم های مختلف پخش کیفیت یکسانی خواهد داشت با استفاده از این سیستم و تنظیمات آن قطعه خود را می سنجند تا مطمئن شوند موزیکشان در سیستم های پخش ارزان قیمت هم قدرت خود را نشان خواهد داد.

  • نویز گیر ( Direct box)

      این قطعه سیگنال ساز نواخته شده را بالانس کرده و نویز آن را می گیرد و سپس به ورودی میکروفن تحویل میدهد. در صورت استفاده از آن می توانید بدون نگرانی از نویز افتادن بر سیگنال ، با کابل  چندین متر فاصله از مکان نواختن تا میکسر خودتان را پوشش دهید .

  • کابل هشت یا ده پر(  Snake Cables)

      با چندین کابل که از پشت رک مونت شما بیرون زده و در کف استودیویتان پخش شده اند ،چهره ناخوشایندی به استودیویتان بخشیده شده است . راه حل این مشکل استفاده از کابل مخصوصی است که درون خود چندین کابل را جای داده است .

  • تبدیل کننده دیجیتال :

صوت آنالوگ را به دیجیتال تبدیل می کند و برعکس (A/D)  و (D/A)

  • ساعت دیجیتال :

      قطعه ای که زمان های تجهیزات مختلف را با هم تنظیم و هماهنگ می کند . درکارکرد هر بخش از سیستم ها زمان نواخته شدن ساز یا صدای آواز ضبط شده را اندازه می گیرد و در هنگام میکس و مسترینگ و … به یاری کاربر می آید .

  • سخت افزار آنالوگ:

      خوشبختانه در این روزگار فن آوری دیجیتال مراحل ساخت یک موسیقی را ساده تر و ارزان تر کرده ، اما بعضی افراد که می خواهند برخوردی حرفه ای تر داشته باشند می توانند از یک سخت افزار آنالوگ هم استفاده کنند. سخت افزاری که از دید اساتید حرفه ای هنوز هم پلاگین ها و تجهیزات دیجیتال نتوانسته اند کیفیتی برابر با آن را ارائه دهند .

امید است که از این قسمت استفاده کافی را برده باشید. در قسمت های بعدی با صدابرداران همراه باشید…

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت سوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت چهارم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت پنجم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت ششم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هفتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هشتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت نهم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دهم

منبع : ehomerecordingstudio.com

ترجمه: میثم موخر

گردآوری: صدابرداران


  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰

قسمت دوم

ضبط صدا در استودیوی خانگی

      این روزها خیلی از هنرمندان عرصه موسیقی دوست دارند استودیوی شخصی خودشان را داشته باشند چرا که اجاره استودیو بالاست و در همه مواقع هم به استودیو حرفه ای و تجهیزات کامل آن نیازی نیست. استودیو های خانگی همیشه ارزانتر هستند و در طول چند سال گذشته کاربرد بیشتری پیدا کرده اند. تجربه نیز نشان داده که کیفیت قطعه ضبط شده بیشتر از آنکه به تجهیزات بستگی داشته باشد به دانش و مهارت کاربری که از آنها استفاده می کند ربط دارد و این به آن معناست که برای ضبطی با کیفیت از یک اثرارزشمند باید اصول و قواعد را به درستی بشناسید.

     برای رسیدن به دانش این کار برای شما قوانین و مراحلی را گرد آورده ایم.

      در ابتدا چهار گام اساسی برای ساخت یک قطعه موسیقی از شروع تا خاتمه ی ضبط یک آهنگ شامل چندین مرحله متفاوت و دشوار است و ممکن است برای یک تازه کار تسلط پیدا کردن بر این مراحل سخت باشد مهمترین دشواری این دو نکته هستند :

  • به یاد داشتن مراحل مختلف
  • دانش اینکه این مراحل چگونه در کنار هم شما را به هدفتان می رساند

چهار مرحله کلی :

         ضبط – ویرایش – میکس – مسترینگ

مرحله اول:

ضبط

     در سیستم های مدرن دو مزیت مهم نسبت به زمان قدیم وجود دارد.

     اول اینکه متخصص ضبط می تواند صدای هر ساز را به طور جداگانه شکل داده و تنظیم کند و دوم آنکه صدای هر ساز را به طور جداگانه ضبط کند .

     با این روش یک نفربه تنهایی می تواند از پس تمام مراحل بر بیاید و نیازی به یک تیم از موزیسین ها و متخصصین نیست. هر متخصصی شیوه کاری مخصوص به خودش را دارد اما نکات اساسی  ضبط یک قطعه مشترک هستند .

چهار پله یک ضبط موفق:

  • به وجود آوردن یک ترک جدید :

      خیلی از افراد یک کلیک- مترونوم می سازند تا تمپوی آهنگ خودشان را تشکیل دهند اما می توانید به جای اینکاراز یک لوپ از پیش آماده درام هم استفاده کنید . می توانید از روش سومی هم استفاده کنید و یک دمو(آهنگ ابتدایی) را آماده کنید .

  • ضبط سازهایی که صدای ریتمیکی دارند :

      صدای سازهای ریتمیک پایه ی یک آهنگ است. وقتی یک گروه نوازنده با هم می نوازند اولین صدایی که جلب توجه می کند صدای درام است. برای همین هم منطقی است که اولین سازی که ضبط می شود صدای درام و بیس باشد و در صورت نبود این سازها در موسیقی ، صدای سازهای ریتمیک دیگری چون گیتار آکوستیک را می توان جایگزین کرد .

  • ضبط سازهای هارمونیک :

همانند پیانو ، گیتار ،سینتی سایزر ، شیپور و …

  • ضبط ملودی های آهنگ :

      ابتدا ملودی های اصلی را ضبط کرده و بعد ملودی های مکمل .

  • اضافه کردن رنگ :

     همچون صدای خواننده همخوان (اصطلاحا ًزیر صدا )، صدای پیانوی پر کننده ، صدای سمپل ها و افکت ها .

مرحله دوم :

ویرایش

      بعد از اتمام ضبط نوبت آن است که آنرا مرتب و تر و تمیز کنید چرا که هر قدر دقت کرده باشید باز هم ضعف هایی در کارتان هست . اشباه هایی که باید حتما ً از بین ببرید .

پنج پله اصلی یک ویرایش :

۱-ارنجمنت( مرتب سازی ،تنظیم)

۲- کامپینگ (مطابقت دهی – سینک )

۳- کاهش و از بین بردن نویز (صداهای مزاحم)

۴- ویرایش و دقیق کردن زمان هر صوت

۵-ویرایش صداهای خواننده

      با تنظیم٬ شما نگاهی به کل اثر خود می اندازید و درمی یابید کجای آن موثر است و کدام قسمت غیر مفید است . برای مثال شما می توانید قسمتی را پاک  یا جا به جا کنید .

      با کامپینگ بهترین صدای ضبط شده از هر ساز را انتخاب کرده و در اثر قرار می دهید البته می توانید هر قسمت را از یک برداشت انتخاب کنید و به همدیگر متصل نمایید .

      از بین بردن نویز شامل صداهای مزاحم ابتدا و انتهای ضبط و یا در میانه آن است ، صداهایی همچون صدای تنفس خواننده یا نوازنده ،صدای پا ، تکان خوردن وسایل اتاق ضبط همچون صندلی ، خش خش آمپلی فایر  و یا حتی صدای سکوت مرده فضا .

      برای از بین بردن نویز می توانید یک فیلتر بالا گذر در پایین ترین سیگنال ساز غیر بیس قرار دهید تا صداهای مزاحم را از بین ببرید .

     در دقیق کردن زمان هر صوت شما اضافات هر صدایی را از بین می برید .

      در مرحله پنجم با روش هایی همچون Auto Tune  صدای خواننده یا سازهای ملودیک را بهبود می بخشید.

مرحله سوم :

میکس

      بعد از آنکه ویرایش و تنظیم صداهای مختلف آهنگ خود را به پایان رساندید هدف بعدی شما این است که همه آنها را به درستی با هم در بیامیزید . فرآیندی که به میکس مشهور است. میکس خوب یک هنر است اما مراحل مشخص و پایه ای آن را می توان فرا گرفت.

شش پله اصلی میکس

  • بالانس کردن فیدر ها : صدای هر ساز در مقایسه با دیگر سازها خیلی بالا یا خیلی نرم نباشد.
  • پنینگ : صدای هر ساز را در جایگاهی مشخص قرار دادن . مثلا ساز درام را همواره در مرکز انتهایی سن قرار می دهند و باید در موسیقی ضبط شده نیز به گونه ای عمل کنید تا صدای درام جایگاهی مشابه داشته باشد . این الگو برای همه ی سازها وجود دارد و باید رعایت شود .
  • اکولایز : تنظیم فرکانس صدای هر ساز به گونه ای که صدای سازهای مختلف در یک فرکانس همانند نباشند و به خاطر همپوشانی کیفیت خود را از دست ندهند .
  • کامپرس : لول کردن محدوده دینامیکی هر ساز برای آنکه صدای هر نتی به طور مشخص شنیده شود و صداهای میکس شده سطح کیفی بالایی داشته باشند.
  • واخنش (ریورب) : بعد دادن به صدا به گونه ای که صداهای آهنگ دارای عمق و حجم به نظر برسند و فضای اتاق اجرای موزیک مد نظر تنظیم کننده را مشابه سازی کنند .
  • اتوماسیون : امکان تغییر تنظیمات مختلف را به تنظیم کننده می دهد و به موزیک تحرک و شادابی می بخشد.

مرحله چهارم :

مسترینگ

      اگر موزیکی که ساخته اید شخصی است و نمی خواهید آنرا برای کسی جز خانواده و دوستانتان پخش کنید می توانید از خیر مستر کردن آن بگذرید اما اگر می خواهید بهترین کیفیت را به دست بیاورید یا به طور حرفه ای کار کنید مستر کردن برای شما الزامی است.

سه پله اصلی مسترینگ

  • بالابردن سطح صدا : تا جایی که دیستورشن و آسیب هایی دیگری به صدا های مختلف وارد نشود .
  • بالانس کردن فرکانس ها
  • بعد دادن استریویی با پلاگین های مخصوص حس عمق بیشتری به صداهای آهنگ بخشیدن را می گویند.

   وقتی همه چیز کامل بود وقت آن است که نرخ نمونه برداری (بیت ریت) مناسب برای آهنگ خود را انتخاب کنید. این نرخ بسته به فضایی است که می خواهید قطعه خود را در آن ذخیره کنید مثلا ً در cd صوتی این واحد برابر   ۴۴٫۱ kHz/16 Bits است .

امید است که از این قسمت استفاده کافی را برده باشید.در قسمت های بعدی با صدابرداران همراه باشید…

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت سوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت چهارم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت پنجم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت ششم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هفتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هشتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت نهم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دهم

منبع : ehomerecordingstudio.com

ترجمه : میثم موخر

گردآوری : صدابرداران


  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰

 

قسمت اول

معرفی تجهیزات و لزومات راه اندازی یک استودیو خانگی

      خیلی از افراد گمان می کنند که ساختن یک استودیوی خانگی کار سختی است و نیاز به هفته ها بررسی، مطالعه و برنامه ریزی دارد. اما واقعیت آن است که آماده سازی یک استودیو خیلی راحت تر از آن چیزی است که به نظر می رسد.

     اصلی ترین دلیل این راحت بودن هم این است که فقط رعایت چند نکته مهم و داشتن چند ابزار اساسی در داشتن یک استودیو خانگی اثرگذار هستند.

     به همراه هم در پنج مرحله کلی طریقه ساخت یک استودیوی خانگی را بررسی می کنیم:

مرحله اول:

تجهیزات اولیه مورد نیاز برای یک استودیو خانگی:

      در هر استودیویی باید چند وسیله ابتدایی و اساسی مورد نیاز برای ضبط موسیقی وجود داشته باشد. می توان از این هفت وسیله به عنوان اصلی ترین آنها نام برد.

با همین وسایل می توان استودیوی خانگی ای ساخت که کاربرد خوبی داشته باشد وبا قیمتی مناسب توانایی های موسیقیایی شما را بهبود ببخشد.

کامپیوتر

کامپیوتر  راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی

     در هنگام راه اندازی یک استودیو ، کامپیوتر پر هزینه ترین وسیله مورد نیاز است. مسلما ً شما می خواهید سریع ترین کامپیوتری که توان خریدش را دارید انتخاب کنید اما اگر از قبل کامپیوترنسبتا ً مناسبی دارید توصیه ما این است که آن را برای کاربرد استودیویی آماده کنید و از هزینه بیشتر پرهیز کنید . در غیر این صورت با مشورت و دقت زیاد کامپیوتری مناسب خریداری کنید . به صورت خلاصه برای خرید به شما توصیه می کنیم که به چند ویژگی توجه کنید : قیمت مناسب ، توان پردازش بالا ، داشتن اندازه مانیتور بزرگ در لپ تاب ها ، امکان به روز رسانی راحت ، و اگر زیاد تغییر مکان  می دهید امکان جابه جایی راحت را هم در نظر بگیرید.

      حرفه ای ها معمولا ً از بین آی مک٬ پی سی و آی مک را انتخاب می کنند. از بین کامپیوترهای اپل هم می توان گفت که چهار محصول زیر برای یک استودیو بهتر هستند :

  1. Mac Mini
  2. the Macbook Pro
  3. the iMac
  4. the Mac Pro

میکسر(DAW/Audio Interface Combo)

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی

      همانطور که می دانید DAW (Digital Audio Workstation) نرم افزاری است که برای ضبط ، تنظیم و میکس استفاده می گردد و Audio Interface هم سخت افزاری است که کامپیوتر شما را به دیگر وسیله ها( هدفون ، میکروفن …) متصل می کند . می توان سخت افزار و نرم افزار را به طور جداگانه تهیه کرد اما توصیه ما این است که برای ابتدای کار خود این دو را به همراه هم در یک مجموعه ( combo ) تهیه کنید تا از سه مزیت قیمت بهتر، دردسر خرید کمتر و پشتیبانی تکنولوژیک بهتر استفاده کنید. دو شرکت بهترین مجموعه های میکسری را عرضه می کنند :

 Avid Pro Tools

 Presonus Studio One.

میکروفن:

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی

     خیلی از استودیوها چندین میکروفون دارند اما در ابتدای کار شما فقط یک میکروفون نیاز دارید .میکروفون استانداردی که توان مناسبی برای سازهای مختلف به همراه صدای انسان داشته باشد و از قیمت مناسبی هم بهره ببرد.

پیشنهاد صدابرداران برای شما:

میکروفون BEHRINGER C-4  

مناسب صدابرداری از گروه کر، پیانو یا هر گونه صدای خواننده یا ساز آکوستیک دیگر طراحی شده است. این جفت ایده آل، برای ضبط و صدابرداری از اجرای زنده بسیار عالی هستند.

میکروفون RODE PROCASTER

 مناسب و استاندارد برای استودیو های برودکست ، صدا گذاری فیلم ، رادیویی و تلویزیونی است. این میکروفون با توجه به حساسیت کم خود برای فضا هایی که از نظر آکوستیکی وضعیت مناسبی ندارند یک گزینه خوب است.

میکروفون RODE NT1 KIT

یکی از محبوبترین میکروفن ها در بین کسانی که استودیو خانگی  دارند. به خاطر قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول  و مناسب برای ضبط ساز و  وکال  بدون کوچکترین نویز و با کیفییت عالی

هدفون :

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی

درابتدای کار شما فقط به یک هدفون استاندارد نیاز دارید و تعداد بیشتری نیاز ندارید چون در ابتدای کار اکثرا ً به تنهایی کار میکنید و بعد از مدتی به دومین هدفون نیاز پیدا خواهید کرد .

دو دسته ی کلی هدفون برای استودیوی خانگی وجود دارد :

هدفون های پشت بسته که بیشتربرای ترکینگ استفاده می شود

هدفون های پشت بازی که بیشتر برای میکس استفاده می شوند

هدفون های دسته اول ایزولاسیون بهتر و کیفیت صدای کمتری دارند و میکروفن های دسته دوم ایزوله کمتری هستند و در عوض کیفیت صدای بالاتری دارند . برای یکاستودیوی نوپا یک هدفون پشت بسته کفایت می کند .

هدفون پیشنهادی صدابرداران :

هدفون SENNHEISER HD 203

  • پشتیبانی از باس عمیق
  • بدنه پلاستیکی و انعطاف پذیر
  • دارای وزن سبک و استفاده راحت
  • ایزوله بسیار مناسب با توجه به ساختار پشت بسته آن و دیافراگم با سیم پیچ بسیار سبک و مگنت نئودیمیوم
  • عدم رنگشدگی این هدفون که یک گزینه مناسب برای اعمال میکس و استفاده به عنوان هدفون مانیتور

هدفون BEYERDYNAMIC DT 770 M

     این هدفون با کیفیت صدای منحصر به فرد و فرکانس پایین عالی، انتخابی مناسب برای کاربردهای مختلفی است. دامنه فرکانس ۵ هرتز تا ۳۰ کیلوهرتز، امپدانس ۸۰ اهم و SPL اسمی ۹۵ دسی بل به ایجاد صدایی با بیس قوی و تریبل شفاف کمک می کنند.

هدفون BEYERDYNAMIC DT 880 PRO

    هدفون استودیویی با طراحی نیمه باز است که همه نقاط قوت هدفون های باز با صدای شفاف و هدفون های بسته با صدای قوی را در یک جا جمع می کند. قاب این هدفونبه طور خاص برای بهبود سیستم equalization  طراحی شده است تا این محصول را به مانیتوری ایده آل برای استودیو با تفکیک صدای عالی تبدیل کند.

     توصیه ما این است که یک کابل اضافی برای هدفون خود تهیه کنید . چرا که همیشه کابل اصلی هدفون ها کوتاه است و باید با متصل کردن کابلی آنرا بلند تر گردانید ، در هنگام خرید این کابل همیشه بهترین کیفیت را تهیه کنید چرا که جنس ارزان قیمت و بی کیفیت همواره نویز بسیار آزاردهنده ای را برایتان به ارمغان می آورد.

اسپیکر مانیتورینگ:

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی

      فرآیند میکس اکثرا ً با گوش دادن به صدای اسپیکرها انجام می گردد . اسپیکرهای یک استودیو را اسپیکر مانیتورینگ (studio monitors ) میگویند چرا که تفاوت های زیادی با اسپیکرهای معمولی و خانگی دارند . به طور خلاصه این محصولات برای پخش گستره بزرگتری از صداها طراحی شده اند و پاسخ فرکانسی بسیار خطی تری دارند و این ویژگی ها باعث می شود صدای طبیعی تر و با کیفیت تری را به گوش کاربر برسانند و او را در میکس بهتر یاری دهند . اسپیکر مانیتورمی تواند هزینه بالایی برای شما داشته باشد اما گزینه هایی که قیمت مناسبی داشته باشند هم موجود هستند .

اسپیکر مانیتورینگ های پیشنهادی صدابرداران:

اسپیکر مانیتورینگ PRESONUS ERIS E4.5

      از ویژگی های این اسپیکر مانیتورینگ میتوان به عملکرد و قیمت مناسب٬۲۵  وات قدرت آمپلیفایر کلاس  AB٬ دارای ورودی های Balanced 1/4″ TRS, unbalanced 1/8″ TS, RCA ٬ ۱/۸ “خروجی هدفون استریو و دارای تنظیمات تنظیمات کالیبراسیون اتاق اشاره کرد

اسپیکر مانیتورینگ TANNOY REVEAL 402

     این اسپیکر مانیتورینگ جزئیات صدا را در حالت بسیار استاندارد و مناسبی با حداقل رنگ شدگی به نمایش می گذارند و با کیفیت باور نکردنی در رنج قیمت مناسبی نیز قرار دارند. رنج فرکانسی این مدل مانیتور به طور قابل توجهی افزایش یافته و دارای ناحیه sweetspot بزرگی میباشد و قابلیت ایجاد فضای صوتی متفاوتی را به مخاطب خود عرضه میکند.

اسپیکر مانیتورینگ YAMAHA HS7

      از ویژگی های این اسپیکر مانیتورینگ میتوان به دارا بودن ۲ آمپلی فایر یکی به توان ۳۵ وات برای فرکانس های بالا و دیگری با توان ۶۰ وات جهت فرکانس های پایین ،برای هر اسپیکر به صورت مجزا ٬ دارای درایور ۶٫۵ اینچ برای فرکانس های پایین ٬ دارای قابلیت تنظیم برای کالیبراسیون اتاق اشاره کرد.

 

کابل های XLR:

%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%88%d8%af%db%8c%d9%88  راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی

      اگر به پیشرفت در موسیقی ادامه دهید روزی خواهد رسید که چندین بسته کابل در استودیو خود داشته باشید. اما برای شروع فقط سه کابل نیاز دارید:

یک کابل بلند XLR برای میکروفن و …

دو کابل XLR کوتاه تر برای اسپیکر مانیتور هایتان

      کابل های با کیفیت اکثرا گران قیمت هستند اما ما برای شما کابل های با قیمت مناسب تر را انتخاب کرده ایم.

      باید به یک نکته توجه کنید : گاهی اوقات خروجی میکسر شما به کابل TRS نیاز دارد و شما باید کابل های اتصالی را عوض کرده و از نوع TRS/XLRM استفاده کنید .

برای سفارش کابل مورد نظر با صدابرداران تماس حاصل بفرمایید.

 

پایه میکروفن :

       خیلی از غیر حرفه ای ها و تازه کاران گمان می کنند که همه پایه های میکروفن مشابه هم هستند و تفاوت چندانی ندارند اما حقیقت آن است که یک پایه میکروفن مستحکم یکی از مهمترین خرید هایی است که برای یک استودیو نوپا صورت میگیرد و برای همین باید محصولی با کیفیت را انتخاب کنید .

میکروفون HERCULES MS 100

      پایه میکروفون فلزی رومیزی با ارتفاع کم – دستگیره تغییر وضعیت – حداقل ارتفاع ۳۱ سانتی متر و نهایت ارتفاع ۴۷ سانتی متر – وزن ۱ کیلوگرم – وزنه ی دایره ای سربی

میکروفون HERCULES MS 300 B

     ساخته شده از جنس فلز مناسب برای رومیزی با ارتفاع کم – دستگیره تغییر وضعیت – حداقل ارتفاع ۳۱ سانتی متر و نهایت ارتفاع ۴۷ سانتی متر – وزن ۱ کیلوگرم – شعاع سه پایه ۱۷ سانتی متر

میکروفون HERCULES MS 632 B

ساخته شده از جنس فلز جهت نصب میکروفون های استودیویی (دینامیک و کندانسر) – دستگیره تغییر ارتفاع و بوم به صورت پدالی – حداقل ارتفاع ۱٫۱۵ سانتی متر و نهایت ارتفاع ۱٫۶۸ سانتی متر – وزن ۳٫۵ کیلوگرم – شعاع سه پایه ۳۴ سانتی متر – طول بوم ۷۸ سانتی متر

بسیار خب ، حالا شما میدانید که چه چیزهایی برای ساختن یک استودیو خانگی نیاز دارید اما این تازه شروع کار است و شما باید دانش کافی برای ساخت یک استودیو را نیز به دست بیاورید. در قسمت های بعدی به این مسئله می پردازیم.

امید است که از این قسمت استفاده کافی را برده باشید.در قسمت های بعدی با صدابرداران همراه باشید…

 

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت سوم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت چهارم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت پنجم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت ششم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هفتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت هشتم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت نهم

راهنمای فوق حرفه ای راه اندازی استودیو خانگی قسمت دهم

 

منبع : ehomerecordingstudio.com

ترجمه : میثم موخر

گردآوری : صدابرداران


  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰


     اگر شما هم همانند بسیاری از دوستداران Hi-Fi اهل استفاده از هدفون های دقیق و گران قیمت باشید، قطعاً با تقویت کننده های هدفون آشنایی دارید و یحتمل یک یا چند دستگاه از آنها را در اختیار دارید. ولی غالب مردم آشنایی مختصری با تقویت کننده های هدفون دارند و این موضوع برای آنها کمی ناشناخته می باشد. تقویت کننده های هدفون رنج قیمت وسیعی دارند و از نمونه های بسیار ارزان تا محصولات بسیار لوکس و گرانقیمت که از حیث قیمت بی شباهت به آمپلیفایرهای سیستم های استریو نیستند، طبقه بندی می شوند.

شناخت بیشتر " آمپلی فایر هدفون "

 

     هدفون ها در واقع اسپیکرهای کوچک هستند. تمام اسپیکرها به تقویت کننده نیاز دارند. حقیقت اینست که هدفون ها بدون تقویت کننده قابل استفاده نیستند. شاید خیلی از افراد تصور کنند که بسیاری از دستگاه های پخش موسیقی پورتابل بدون استفاده از تقویت کننده قادر به راه اندازی هدفون ها هستند ولی حقیقت این است که این دستگاه ها نیز داخل خود یک واحد تقویت کننده دارند، این مساله شامل تلفن های همراه هوشمند، کامپیوترها و پخش کننده های سی دی نیز می شود.
اگر اکثرا دستگاه ها دارای تقویت کننده داخلی هستند، پس چه نیازی به یک دستگاه تقویت کننده خارجی است؟ به این دلیل که مشخصات فنی این امپلیفایرها تحت تاثیر سایز آنها قرار میگیرند و لاجراً می بایست توانایی آنها محدود شود تا در فضای کوچک مورد نظر، مورد استفاده قرار گیرند. یک تقویت کننده اختصاصی بزرگتر با فضایی بیشتری که دارد، دست طراح را برای استفاده از مدار بهتر باز می گذارد و امکان استفاده از مدار تغذیه بهتر و بزرگتر را نیز فراهم می آورد که برآیند تمام این مسائل، صدایی کنترل شده تر و بهتر خواهد بود؛ همچنین برخی از هدفون ها نیازمند توان خروجی بیشتر می باشند و یک آمپلیفایر اختصاصی امکان ارائه توان بیشتر در ولوم های بالاتر را دارد و این عملکرد را با کمترین دیستورشن و اعوجاج صوتی انجام می دهد.
هدف از ساخت یک تقویت کننده هدفون این نیست که توان به حدی بالا رود که به گوش شنونده آسیب برساند، بلکه هدف اصلی این است که صدای کنترل شده تر و clean تر داشته باشیم. ولی شنونده می بایست در هر حال میزان بلندی صدا را در محدوده ایمن نگهدارد.

     در حالت کلی، یک هدفون با استفاده از تقویت کننده اختصاصی، کیفیت بالاتری را در هر ولومی ارائه می دهد. توجه کنید که مساله بسیار مهم اینست که صدا در اوج ها تمیز و بدون دیستورشن باشد. یک هدفون خوب تقریبا با هر دستگاهی صدایی معقول می دهد ولی قطعا صدایی که از یک هدفون خوب بهمراه یک تقویت کننده اختصاصی شنیده می شود بسیار متفاوت خواهد بود.

 

جزئیات
هر هدفون دارای مشخصه های فنی می باشد که مشخص می کند که به چه میزان از توان نیاز دارد، مهمترین این شاخصه ها شاخص کارا بودن (Efficiency) و حساسیت (Sensitivity) و امپدانس می باشد.
شاخص Efficiency و Sensitivity یک هدفون مشخص می کند که آن هدفون با میزان مشخص از توان خروجی، چه میزان فشار صوتی تولید خواهد کرد. در مورد اسپیکرها معمولا این شاخص تحت عنوان میزان دسی بل تولید شده با ۱ وات توان خروجی در فاصله ۱ متری سنجیده می شود و در مورد هدفون ها میزان دسی بل تولید شده با ۱ میلی وات سنجیده می شود. یک هدفون efficient با ۱ میلی وات حدود ۱۰۰ دسی بل صدا ایجاد می کند، این میزان صدا تقریبا همان میزان صدایی ست که یک هدفون (IEM مونیتور داخل گوشی) ایجاد می کند. بنابراین یک هدفون با حساسیت بالا به میزان کمتری از توان تقویت کننده نیاز دارد و بالعکس هدفون های Hi-End که در منزل استفاده می شوند، حساسیت کمتری دارند و اهمیت استفاده از تقویت کننده در مورد این هدفون ها بیشتر می باشد، در این میان بعضی از معروفترین هدفون های پلنار و الکترواستاتیک هستند که جزو کم حساسیت ترین هدفون ها هستند و از این رو به حداقل چند وات توان نیاز دارند تا همان میزان صدایی که یک IEM فقط با چند میلی وات تولید میکند را تولید کنند. هدفون های با sensitivity کمتر از ۹۵ دسی بل، بیشتر به تقویت کننده نیاز دارند.

شناخت بیشتر " آمپلی فایر هدفون "
عامل مهم دیگه رابطه بین امپدانس هدفون و امپدانس خروجی تقویت کننده می باشد. یک قانون کلی این است که امپدانس هدفون می بایست حداقل ۱۰ برابر امپدانس تقویت کننده باشد. این قانون خیلی کلی و گیج کننده است، ولی اختصارا به این معنی است که اگر امپدانس خروجی تقویت کننده کمتر از هدفون باشد، این مساله باعث بالا رفتن نسبت شاخص تعدیل (damping factor) امپلی فایر خواهد شد که نتیجه آن کنترل بهتر تقویت کننده بر هدفون و در نتیجه صدایی کنترل شده تر و دقیق تر خواهد شد. هدفون های با امپدانس بالای ۳۰۰ اهم با استفاده از آمپلیفایرهای لامپی OTL که امپدانس خروجی چند ده اهم دارند، بسیار بهتر راه اندازی خواهند شد در مقایسه با آمپلیفایرهای دیگر که امپدانس خروجی بالاتری دارن . IEM های سفارشی که امپدانس ۱۰ اهمی دارند ، با استفاده از تقویت کننده های با امپدانس کمتر از ۱ اهم به خوبی درایو می شوند.
نکته ای که اشاره به آن خالی از لطف نیست این است که هدفون ها غالبا در مشخصات خود امپدانس مشخصی را یدک می کشند .

برای سفارش این محصول کلیک کنید.

گردآوری: صدابرداران


  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰


مقاله کارت صدا Alesis IO 26

قسمت اول

با سلام مجدد خدمت همه همراهان همیشگی مجموعه صدابرداران. در این بخش سعی داریم در مورد ویژگی های کارت صدا Alesis IO26  صحبت کنیم.

امکانات این کارت صدا

۲۴Bit / 192kHz ضبط برای کیفیت بالا،

ارائه حداکثر محدوده دینامیکی در ورودی و خروجی

، قابل دسترسی سخت افزار نظارت مستقیم انعطاف پذیر

نرم افزار Cubase و LE شامل ( سازگار با ویندوز و مک )

سازگار سیستم عامل Mac OS X ( 10.4.11 – 10.8 ) ، ویندوز ۷، ویستا و XP

۸ ALESIS با کیفیت بسیار بالا برمبلفرس MIC / خط ساخته شده در (۲ تغییر ورودی امپدانس بالا برای گیتار مستقیم و ضبط باس)

%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%aa-%d8%b5%d8%af%d8%a7 مقاله کارت صدا alesis io 26 مقاله کارت صدا Alesis IO 26                 1

 

قدرت فانتوم برای هر جفت کانال در این کارت صدا

درج در هر کانال آنالوگ

۱۶ کانال ورودی ADAT

۱۶ کانال MIDI I / O

استریو S / PDIF ورودی دیجیتال

ورودی پشتک استریو

۸ خروجی خط سطح

۲ خروجی هدفون استریو

استریو S / PDIF خروجی دیجیتال

گردآوری:صدابرداران


  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰

در این مقاله سعی داریم میدی کنترلر Novation sl mkii 61 را معرفی نماییم.

SL MkI USB-MIDI-Controllers

معرفی میدی کنترلر Novation sl mkii 61 

Novation sl mkii 61

معرفی میدی کنترلر  Novation sl mkii 61                       1

این میدی کنترلر یکی از MIDI USB های پیشرفته است.


میدی کنترلر  Novation sl mkii 61 
دارای صفحه کلید حرفه ای و باور نکردنی.این صفحه کلید مانند یک ابزار به شما اجازه می دهد که اجراهای واقعا رسا ایجاد کنید. 

صفحه نمایش میدی کنترلر

معرفی میدی کنترلر  Novation sl mkii 61

صفحه نمایش این میدی کنترلر با نور پس زمینه آبیساخته شده در کشور ایتالیا با aftertouch تعیین و تشخیص ۱۴۴ آیتم .

صفحه نمایش ال سی دی ۱۴۴. این میدی کنترلر دقیقا همان چیزی که شما برای کنترل ، از جملهنام و ردیف و فایل ها، faders ها را روی ال سی دی ، همچنین با کنترل روی صفحه نمایش،شما می توانید بیت های ساخته شده در نرم افزار را مشاهده کنید.

از دیگر طراحی های این میدی کنترلر آن است که زیر دکمه های کنترل چراغی قرار داده شده که نشانگر در حال اجرا بودن بیت هست.چراغ خاموش بیان کننده ی بیت غیر فعال یا دکمه غیر فعال است.

معرفی میدی کنترلر  Novation sl mkii 61

دریافت فوری کنترل از هر نرم افزار موسیقی بزرگ، از جمله: Ableton، live ،  FL Studio، CUBASE وابزارهای نرم افزار.شما همچنین می توانید از SL MKII و Automap برای کنترل از پلاگین استفاده کنید، مانند ابزار: UAD و FXPANSION .

سرعت کلیدها keybed Fatar

این خصوصیت باعث بالا رفتن سرعت در اجرا و حین کار با دستگاه میشود، که بلافاصله پس از لمس دکمه، دستور اجرا میشود.

اتصال ها 

26-KeyFeature-8  معرفی میدی کنترلر  Novation sl mkii 61 26 KeyFeature 8

سوکت USB ، MIDI IN، OUT و از طریق سوکت DIN برای MIDI OUT ، سوکت حفظ پدال ۱/۴ ” ، سوکت جک برای پدال ۱/۴ ” .

 

ابزار دسترسی سریع (چرخش بی نهایت)

%d8%a8%d9%87%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d9%85%db%8c%d8%af%db%8c-%da%a9%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%84%d8%b1  معرفی میدی کنترلر  Novation sl mkii 61
با  حساسیت لمس  و ۱۱ بخش LED حلقه ۸ گلدان. ( چرخش ۲۷۰ درجه ) با لمس حساسیت ۸ لغزنده با لمس حساسیت ۳۲ دکمه با LED های یکپارچه ( ۳۷ در حالت MIDI] ۸ پد نرم Xpression X- Y پد Xpression جوی استیک.

میزان برق مصرفی میدی کنترلر:

حداکثر مصرف برق ۵۰۰MA 9V DC  می باشد.

ابعاد دستگاه کنترلر:

  • SL MKII 25: 468 mm (L) x 293 mm (T) x 68 mm (H)
  • SL MKII 49: 803 mm (L) x 293 mm (T) x 68 mm (H)
  • SL MKII 61: 965 mm (L) x 293 mm (T) x 68 mm (H)

گردآوری: صدابرداران

  • عطا رضایی
  • ۰
  • ۰


     هدف اصلی اینه که بتونید از طریق یک سری کلاویه ، انتهای مورد نظرتون رو بنوازید و اونها رو به کامپیوتر منتقل کنید.

کیبورد:

     کیبورد یکی از سازهای بسیار مردمی و پرطرفدار هست. یک ساز الکترونیک که شامل انواع صدا و ریتم میشه.

      تفاوت عمده ای که با سینتی سایزر داره اینه که برخلاف سینتی سایزر ، در کیبورد معمولا شما هیچ نقشی در ساخت صدا به عهده ندارید و تنها از یک سری Preset یا صدای از قبل ساخته شده استفاده میکنید. همچنین در کیبورد امکاناتی وجود داره که در سینتی سایزر این امکانات مشاهده نمیشه. مانند ریتم و کورد و سکوئنسر و ….
اکثر کیبورد ها یا بهتر بگم تقریبا تمام کیبورد ها خروجی میدی دارند. پس اگه شما کیبورد در اختیار دارید احتمالا میتونید از این کیبورد به عنوان کنترلر استفاده کنید.

" فرق بین کیبورد و میدی کیبورد کنترلر "

میدی کیبورد کنترلر:

میدی کیبورد کنترلر یک کیبورد هست و از نظر ظاهری تقریبا تفاوتی با کیبورد نداره. مهمترین تفاوت میدی کیبورد کنترلر با کیبورد یا سینتی سایزر اینه که میدی کیبورد کنترلر هیچ صدایی تولید نمیکنه و تنها چیزی که به شما ارائه میکنه نتهای میدی هست. اکثر افراد میدی کیبورد کنترلر به اختصار میدی کنترلر اسم میبرن. البته این عبارت تا حدی میتونه ایجاد اشتباه کنه. چون کنترلر هایی که تنها برای کنترل پارامترهای نرم افزار ها به کار میرن و کلاویه ندارند هم میدی کنترلر نام دارن. اما ما هم در این مقاله ازمیدی کنترلر به جای میدی کیبورد کنترلر استفاده خواهیم کرد.

" فرق بین کیبورد و میدی کیبورد کنترلر "

در ادامه وارد جزئیات میشم  و کیبورد و میدی کنترلر رو دقیق تر باهم مقایسه میکنیم و معایب و مزایای هر کدوم رو نسبت به همدیگه بیان میکنم.

     مزیت اصلی کیبورد نسبت به کنترلر اینه که کیبورد صدا تولید میکنه. در نتیجه هیچ لزومی برای استفاده ی کیبورد به همراه کامپیوتر وجود نداره. با کیبورد میتونید یک آهنگ کامل رو اجرا کنید. از صداهای کیبورد استفاده کنید و …. عموما با استفاده از کیبورد هیچ محدودیتی برای شما وجود نخواهد داشت. اما یک میدی کنترلر به کامپیوتر یا یک سخت افزار دیگه مانند کیبورد, ساند ماژول, سمپلر و یا هر سخت افزاری که ورودی میدی داشته باشه متکی هست. اگه یه کیبورد داشته باشید که میدی و یو اس بی بخوره ، خیلی بهتر از یه میدی کنترلره .
حداقل از صداهای خوده کیبورد به صورته جداگونه میتونید بهره ببرید. به عبارت دیگه تنها با استفاده از میدی کنترلر نمیتونید صدا تولید کنید. همونطور که گفته شد, تنها چیزی که میدی کنترلر ارائه میکنه نتهای میدی هست.

اما مزیتی که میدی کنترلر نسبت به کیبورد داره, کنترل چیزهایی غیر از نت هست. زمانی که شما یک میدی کنترلر خریداری میکنید, روی کنترلرتون غیر از کلاویه ها, یک سری ناب (پیچ) و دکمه و احتمالا چند اسلایدر (فیدر) مشاهده میکنید. توسط این ابزار میتونید متغیرهایی که درون نرم افزار وجود داره رو کنترل کنید. فرضا درون نرم افزار یک فیلتر روی خروجی سینتی سایزر مورد نظرتون قرار بدید. توسط نرم افزار ناب شماره ی ۳ از روی کنترلر رو به ناب مربوط به کات آف فیلتر وصل کنید. حالا میتونید  با کلاویه های کنترلر نت ها رو بنوازید و زمانی که ناب شماره ی ۳ روی کنترلر رو کم و زیاد میکنید, صدای خروجی سینتی سایزر فیلتر میشه و کات آف فیلتر بصورتی که شما ناب رو میچرخونید تغییر میکنه.

      این میدی کنترلرا به درده اونایی که موسیقیه الکترونیک کار میکنن میخوره .
باید میدی کنترلر رو از طریقه پورته میدی یا usb به کامپیوتر وصل کرد و به کمکه نرم افزار های آهنگسازی (سکوئنسر ها) مثله fl studio –nuendo – sonar- cubase… به آهنگسازی مشغول شد .
حالا چجوری ؟؟ میگم !!
توی آهنگسازیه الکترونیک یه سری ساز های مجازی هستن که بهشون میگن vsti که مخففه Virtual Studio Technology Instrument هست. توی این vsti ها صدا های ساز های مختلف نمونه برداری شده و با کیفیته خیلی خوب ذخیره شده و شخصه آهنگساز میتونه از این صدا ها به جای سازه واقعی توی آهنگش استفاده کنه ! که این کار به کمکه همون Midi Controller میسر میشه .

     کیبورد و کنترلر از نظر ارسال نت تفاوتی ندارند. در نتیجه اگه تنها قصد نواختن نت رو دارید تفاوتی نمیکنه اگه از کیبورد استفاده کنید یا میدی کنترلر. اما اگه قصد تغییر صدا همزمان با نواختن دارید و به کنترلر های ناب و اسلایدر نیاز دارید باید از میدی کنترلر استفاده کنید و کیبورد ها چنین امکانی رو در اختیارتون نمیذارن. البته اگه شما با این مقادیر قبلا کار نکردید شاید به نظرتون بیاد که چنین امکاناتی بسیار برای شما مفید خواهند بود. اما به نظر من (تنها نظر شخصی خودمه و بس) تنها روزهای اول که تازه کنترلر رو خریداری کردید از ناب ها و اسلایدرها استفاده میکنید و بعد از مدتی ازشون زده میشید. چون خیلی کم پیش میاد که واقعا بخوایید از ناب و اسلایدر استفاده کنید. مهمترین و شاید تنها موارد استفاده از ناب و اسلایدر کارهای زنده و لایو همچنین صدا سازی هست. زمانی که قصد اجرا بصورت زنده دارید نمیتونید همزمان که نت ها رو مینوازید ماوس رو به دست بگیرید و مقادیر صدا رو تغییر بدید. اما اگه از کنترلر استفاده کنید میتونید توسط ناب و اسلایدرهای موجود روی صفحه ی کنترلر, هر کدام از مقادیر مورد نظرتون رو تغییر بدید و صدا ها رو عوض کنید. همچنین زمانی که قصد صدا سازی دارید میتونید ناب های میدی کنترلر رو به هر کدام از ناب های سینتی سایزر نرم افزاری درون کامپیوتر وصل کنید و بدون اینکه به ماوس یا کیبورد دست بزنید صدای مورد نظرتون رو بسازید. اما برای مواردی مانند رکورد اتومیشن من شخصا ترجیح میدم از ماوس استفاده کنم. مگر اینکه هدف, رکورد همزمان چند اتومیشن باشه.
اگه با اینکه “میدی کنترلر به تنهایی کاری نمیتونه انجام بده و باید حتما به کامپیوتر یا سخت افزار های صدا ساز دیگه متصل بشه” مشکلی ندارید پیشنهاد میکنم به جای کیبورد, میدی کنترلر خریداری کنید. میدی کنترلر های امروزی قیمت بسیار پائینی دارند.
در صورتی که تصمیم به خرید میدی کنترلر دارید, نکته ی دیگه ای که باید ازش اطلاع داشته باشید کلاویه های پیانوئی هست. اگه قصد شما تنها رکورد نتها هست و تمرین کیبورد, میتونید هر میدی کنترلری رو خریداری کنید. اما شاید مایل باشید که پیانو یاد بگیرید و بنوازید. صد در صد پیانو سازی هست که نمیشه به سادگی از اون گذشت. برای یادگیری پیانو میتونید از هر کیبورد یا میدی کنترلری استفاده کنید. اما پیانو تفاوت هایی با کیبورد یا میدی کنترلر داره. مثلا پیانو ۷ اکتاو داره, اما اکثر کنترلرها و میدی کیبورد ها فقط ۵ اکتاو دارند. تفاوت دیگه در کلاویه ها هست. کلاویه های کیبورد و میدی کنترلر معمولا نرم و روان هست. اما پیانو کلاویه های بسیار سنگین و خاص خودش رو داره. به همین دلیل اصلا جالب نیست که پیانو رو روی یک ساز ۵ اکتاو که کلاویه هاش شباهتی به کنترلر نداره تمرین کنید. اما نگران نباشید.

      میدی کنترلر هایی هم ساخته شده که از لحاظ کارکرد کاملا شبیه به پیانو های آکوستیک هستند. این کنترلر ها هم مانند کنترلرهای دیگه, هیچگونه صدایی تولید نمیکنند. اما کلاویه های این میدی کنترلر ها مانند کلاویه ی پیانو سنگین و چکشی هست. همچنین این کنترلر ها ۷ اکتاو هستند. در نتیجه هیچ مشکلی در یادگیری پیانو نخواهید داشت. میتونید این میدی کنترلر رو به کامپیوتر وصل کنید, یک نرم افزار پیانوی مناسب مانند Steinberg the Grand یا Native Instruments Akoustic Piano رو اجرا کنید و به نواختن پیانو بپردازید. این کنترلر ها یک عیب دارند. اگه شما قصد داشته باشید با میدی کنترلر, نتهای سریع و سرعتی بنوازید با یک میدی کنترلر با کلاویه های پیانویی زود خسته میشید و اصولا این کار بسیار سخته. چون کلاویه ی این کنترلر ها مانند پیانو, سنگین و چکشی هست.
طبق معمول هیچ انتخاب اولیه ای وجود نداره و مناسبترین گزینه رو خودتون و با توجه به شرایط انتخاب میکنید. اما در اکثر موارد, خرید یک میدی کنترلر معمولی ۵ اکتاو بهترین انتخاب خواهد بود.

گردآوری:صدابرداران


  • عطا رضایی